V Dobré Vodě se dařilo Vojtovi Ludvíkovi s Jardou Vocáskem

Celkem šest ždárských hráčů zavítalo na 3. turnaj kategorie ČP 36 v Dobré Vodě u Českých Budějovic. Celková účast byla tentokrát výrazně nižší, než bylo zvykem na předchozích turnajích této kategorie. Nicméně užší špička nechyběla a byla doplněna i domácími hráči Dobré Vody, tudíž startovní pole bylo pořádně nabité.

V mužské kategorii se představil Vojta Ludvík (4-0-2) a do posledního kola bojoval o konečné vítězství. Po čtyřech výhrách a jedné prohře v něm narazil na bohunického Martina Vránu. Vítěz tohoto zápasu by se stal celkovým vítězem. Bohužel Vojta podlehl, ale i tak obsadil skvělé 7. místo. Ve stejné kategorii nastoupil i Martin Bednář (1-5-0), jenž ani jednou neokusil hořkost porážky. Po prvních 5 kolech zaznamenal 5x plichtu, což svědčí o tom, jak vyrovnané bylo startovní pole. Až v šestém zápase si připsal první výhru, která mu zajistila konečné 27. místo.

V juniorech zářil Jarda Vocásek (3-1-2) a soupeřil s modřickým Patrikem Tirpákem o první místo ve své kategorii. Po vzájemné remíze byl nakonec šťastnější modřický hráč. Jarda obsadil krásné 14. místo a dosáhl kariérního maxima. Jen tak dál, Jardo, jsi bůh! Ostatním našim hráčům se moc nevedlo a zůstali hluboko pod svým maximem. Někteří se setkali i s tvrdou realitou a musí výrazně změnit herní styl.

Výsledky:

  1. Martin Vrána (THE Orel Bohunice), 2. Václav Zíka (SHL WIP Reklama D. Voda), 3. Ondřej Procházka (BHK IQ Boskovice),…, 7. Vojtěch Ludvík, 14. Jaroslav Vocásek, 27. Martin Bednář, 37. Tomáš Kalina, 39. Petr Kozák, 41. Adam Šustr (všichni BHL Žďár n. S.).

(KOZ)