Žďárský tým mistrem 2. ligy týmů

Sen se stal skutečností! Poprvé v historii klubu BHL Žďár nad Sázavou jsme zvítězili ve finále druhé ligy týmů ve stolním hokeji – šprtci. Vítězství je o to cennější, neboť se tomu stalo v domácím prostředí (jelikož jsme vyhráli základní část, finále mohlo být pořádáno u nás). Ale pojďme postupně po krocích celého finálového dne v podání našeho týmu.

V prvním kole nás čekal souboj s dvojnásobným obhájcem titulu Sokolem Stochov, jehož hráči chtěli zaútočit na zlatý hattrick. Ve všech směrech vyrovnané utkání skončilo remízou 2:2. Nicméně výhodu v případě rovnosti bodů získali hráči Stochova díky vyššímu počtu vstřelených branek.

Ve druhém kole jsme narazili na tým THE Orel Bohunice. Opět se zrodila remíza 3:3 a opět s výhodou skóre pro soupeře v případě rovnosti bodů. Po této sérii zápasů jsme již věděli, že to nebudeme mít ve vlastních rukách a budeme muset spoléhat na zaváhání soupeřů z Bohunic a Stochova.

Ve třetím kole jsme narazili na hráče z Dobré, kteří překvapivě tápali a doposud nezískali ani bod, nicméně se Stochovem ve druhém kole odehráli vyrovnané utkáni, ale nakonec ho těsně ztratili poměrem 3:4. V tomto zápase se již naplno rozehrály naše opory a výsledkem 6:3 jsme zaznamenali první výhru finálového dne. V paralelně hraném zápase hráči THE Orel Bohunice porazili Stochov 5:1 a tím se plamínek naděje rozhořel poněkud výrazněji. Nicméně jsme stále museli spoléhat na pomoc Dobré v zápase s Bohunicemi v posledním kole a to samozřejmě za předpokladu, že zvládneme naše zápasy s hráči Gunners Břeclav B.

Čtvrté kolo, poslední 3. směna, hráči Dobré proti Bohunicím vedou aktuálně 3:2 na zápasy. My jsme si do poslední směny s Gunners přinesli náskok dvou výher. Nicméně zanedlouho bylo virtuálně srovnáno, neboť Vojta Ludvík s Martinem Kučerou začali prohrávat své zápasy. Misky vah na naši stranu opět převážil kapitán Martin Bednář, když se ujal vedení ve svém utkání s L. Fedičem. V průběhu třetí třetiny se Vojtovi podařilo srovnat a když kapitánovi zachytal brankář v poslední sekundě zápasu, mohli jsme začít slavit po výhře 4:2, neboť v paralelním zápase se hráčům z Bohunic již nepodařilo srovnat a obsadili konečné druhé místo. Bronz získali obhájci loňského titulu ze Stochova.

Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným týmům za bezproblémový chod a fair-play hru během celého finálového dne a zároveň se i omluvit, že organizace slavnostního předávání, zajištění pohárů, medailí pro 2. a 3. tým a společného focení proběhlo neorganizovaně a neodpovídalo atmosféře finále. Příští rok to napravíme. 😀

(KOZ)