Výjezd na tradiční Vánoční turnaj v Bohunicích

V sobotu 8. prosince se konal v Brně již 18. ročník tradičního Vánočního turnaje pořádaného tamním prvoligovým týmem Doudeen z Bohunic. Své síly na hracích stolech přijelo změřit celkem 31 hráčů z celé republiky. Turnaje, započítaného do kategorie Expres, se zúčastnil i náš tým v sestavě A. Čech, A. Šustr, J. Vocásek, T. Kalina a P. Kozák.

V první fázi turnaje byli hráči rozlosováni do osmi skupin, kde odehráli 3 zápasy systémem každý s každým. Z každé skupiny postupovali pouze dva nejlepší hráči, kteří mohli následně svádět souboje o příčku nejvyšší. Hráči, kteří obsadili 3. a 4. místo v tabulce, se utkali v následujících čtyřech kolech o konečnou 17. pozici v turnaji.

Z našich hráčů se v základních skupinách nejlépe vedlo T. Kalinovi, který bez ztráty bodu postoupil do skupiny hráčů, kteří se mohli porvat o první místo v turnaji. Doplnil ho s notnou dávkou štěstí i nováček P. Kozák. Ostatní naši hráči bohužel tolik štěstí neměli a po těsných soubojích, kdy v mnoha případech rozhodovalo pouze skóre, nepronikli do finálové skupiny.

V následujících 4 zápasech se hráči utkali o celkové umístění v turnaji již klasickým Švýcarským systémem. Zatímco dvojici Kalina (14.) – Kozák (16.) se ve finálové skupině příliš nevedlo, trojice Čech (19.) – Šustr (21.) – Vocásek (18.) se rozehrála k výborným výkonům.

Vítězem turnaje se stal domácí M. Vrána před Z. Majerem. Na stupních vítězů je doplnil J. Hasil z BHC Most.

KONEČNÉ POŘADÍ:

  1. M. Vrána, 2. Z. Majer (oba Doudeen Team ), 3. J. Hasil (BHC Most),…, 14. T. Kalina, 16. P. Kozák, 18. J. Vocásek, 19. A. Čech, 21. A. Šustr.

(Koz)