Na „Mistrovství světa“ v Nových Dvorech zvítězilo Rusko

V sobotu 27. 7. 2019 zavítalo do hasičské klubovny v Nových Dvorech u Žďáru nad Sázavou celkem 13 hráčů, aby se utkali v turnaji Českého poháru kategorie Expres ve šprtci. Ten pořádali pod hlavičkou Regionálního sdružení mládže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina hráči týmu BHL Žďár nad Sázavou. Příchozí hráči si vylosovali národní tým, se kterým poté odehráli celý turnaj.

Hráči se svými vylosovanými reprezentacemi byli rozděleni do dvou základních skupin, ve kterých odehráli zápasy formátem každý s každým. Vítězové základních skupin postoupili přímo do čtvrtfinále. Na ostatní hráče čekala po základní části barážová utkání. Jejich vítězové poté postoupili do vyřazovacích soubojů play-off.

Třetí místo obsadil Adam Čech (BHL Žďár n. S.) s reprezentací Kanady. Do semifinále postoupil po těsném souboji s Jakubem Nečasem (SHK Kadolec) hrajícího za reprezentaci Norska. V semifinále nestačil na pozdějšího vítěze Michala Martinčiče (THE Orel Bohunice). O třetí místo se utkal se svým spoluhráčem Vojtou Ludvíkem, jehož výběr Itálie dokázal porazit výsledkem 4:2, který mu zajistil bronzovou medaili.

Stříbrný skončil domácí Tomáš Vítámvás (BHL Žďár n. S.) s výběrem Švýcarska. Jeho cesta ve čtvrtfinále vedla přes reprezentaci Švédska (Petr Kozák, BHL Žďár n. S.), se kterou si hladce poradil 3:0. I v semifinále narazil na týmového kolegu, tentokrát Vojtu Ludvíka s reprezentací Itálie. Po tuhém boji nakonec uhájil jednobrankové vedení a po výhře 4:3 postoupil do finále.

Tam na něj čekal bohunický Michal Martinčič s výběrem Ruska, který ve čtvrtfinále porazil výsledkem 5:2 Martina Bednáře (BHL Žďár n. S.) a jeho Dánsko. V semifinále přešel opět po velmi těsné bitvě přes pozdějšího bronzového medailistu Adama Čecha. O jeho výhře ve finále proti Švýcarsku nakonec rozhodla 3. třetina, kdy 2 brankami rozhodl o tom, kdo získá premiérový titul na Novodvorském Mistrovství světa.

(KOZ)

Výsledky:

Baráž o postup do čtvrtfinále:

USA 5:0 ČESKO, RAKOUSKO 0:3 ŠVÉDSKO, KANADA 2:1 SLOVENSKO, NORSKO 2:1 FINSKO,

DÁNSKO 3:1 FRANCIE.

Čtvrtfinále:

ŠVÝCARSKO 3:0 ŠVÉDSKO, ITÁLIE 4:3 USA, RUSKO 5:2 DÁNSKO, KANADA 1:0 NORSKO.

Semifinále:

ŠVÝCARSKO 4:3 ITÁLIE, RUSKO 4:3 KANADA.

O 3. místo:

ITÁLIE 2:4 KANADA.

Finále:

ŠVÝCARSKO 0:2 RUSKO.

Start a Conversation