8. kolo ligy BHL 2018/19 Medvědi z Bostonu ukončili vítěznou sérii Žraloků ze San Jose.

V posledním letošním kole BHL ligy se odehrálo celkově šest zápasů. V prvním kole hracího dne Olejáři z Edmontonu udolali jedinou brankou v zápase tým Boston Bruins. Ve druhém paralelně hraném zápase Žraloci ze San Jose porazili Plameny z Calgary 4:1. Ve druhém kole Žraloci prodloužili svou vítěznou sérii i proti Olejářům (4:2) a jejich dosavadní bilance čítala 8 zápasů / 8 výher.

Ve třetím kole se Žralokům postavili do cesty Medvědi z Bostonu. První třetina (0:0) v podání obou týmu byla opatrná, alespoň co se výsledku týče. Ve druhé třetině však přišla spanilá jízda Patrice Bergerona, jenž poslal Medvědy do dvoubrankového vedení. Hosté ze San Jose na začátku 3. třetiny snížili zásluhou Winglese, ale definitivní pojistku dvou bodů za výhru pro Medvědy zařídil nejprve Hemský a následně i Hall. Adam Čech (Boston Bruins) touto výhrou ukončil neporazitelnost Žraloků vedených Martinem Bednářem a byl zvolen hráčem kola.

Ve Východní konferenci stále vedou Ďáblové z New Jersey o 3 body před dvojicí týmů Edmonton Oilers a Boston Bruins. Šavle z Buffala klesly na čtvrté místo v tabulce. V Západní konferenci je rozdíl mezi prvními Pantery z Floridy a Žraloky ze San Jose už pouze jediný bod. Po Novém roce se máme na co těšit a bude velice zajímavé, jaký tým si nakonec odnese Prezidentovu trofej pro nejúspěšnější tým základní části BHL ligy.

Stay tuned!

VÝSLEDKY 8. KOLA:

BOS 0:1 EDM       SJS 4:1 CGY

EDM 2:4 SJS        CGY 2:4 BOS

CGY 0:2 EDM       BOS 4:1 SJS

Nejlepší hráčem 8. kola byl Adam Čech (Boston Bruins)

(koz)