10. kolo ligy BHL 2018/19 Šavle z Buffala bez zaváhání, boj o Prezidentovu trofej opět napínavý.

V 10. kole interní ligy si to rozdala čtveřice hráčů. V prvním hracím kole si tréninkovým tempem poradili Žraloci ze San Jose s Jestřábi z Chicaga (3:2) a zastřílely si i Šavle z Buffalo proti Plamenům z Calgary (6:3). Kanonáda Šavlí pokračovala i ve druhém kole, kdy doslova vykostily Jestřáby poměrem 5:0 a Žraloci si poradili s Plameny 2:1.

O vítězi 10. hracího dne rozhodovalo až třetí kolo ve vzájemném zápase Buffala a San Jose. Žraloci se v první třetině ujali vedení zásluhou Shepparda. Vedení jim vydrželo až do třetí třetiny, kdy za Šavle vyrovnával McDavid a poslal zápas do prodloužení. Po půl minutě hry dokonal obrat šťastnou střelou (prostě haluz :-D) Jack Eichel a Michal Martinčič se stal hráčem kola.

A jak se nám výsledky promítly do tabulky konferencí? Ve Východní konferenci stále vedou Ďáblové z New Jersey (32b). Buffalo se vyhouplo na 2. příčku před Medvědy z Bostonu. Žralokům pomohl dnešní zisk 5 bodů osamostatnit se na první příčce Západní konference. Navíc i výrazně promluvili do bojů o Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části BHL ligy, když už ztrácejí jediný bod na vedoucí Ďábly z New Jersey.

Stay tuned!

VÝSLEDKY 10. KOLA:

BUF 6:3 CGY      CHI 2:3 SJS

CGY 1:2 SJS       BUF 5:0 CHI

CHI 1:3 CGY       SJS 1:2pp BUF

Nejlepší hráčem 10. kola byl Michal Martinčič (Buffalo Sabres)

(koz)

Start a Conversation