1. kolo BHL ligy 2018/2019 Start v plném proudu.

Odstartoval další ročník Žďárské ligy stolního hokeje a hráči se porvali o první body do tabulky. O proti loňské sezóně se zvedl zájem o tuto hru, proto se budeme i nadále snažit tuto volnočasovou aktivitu zdokonalovat.
V 1. kole jsme u hracích stolů přivítali nováčky v lize jako B. Slámu za Pittsburgh Penguins dále D. Mikuše za Calgary flames a další.

Jak už tomu bylo v loňské sezóně, odehrálo se ligové kolo formou turnaje. V prvním kole na sebe narazil Boston Bruins(A.Čech) a Calgary Flames. Boston získal první body výsledkem 5:0. Dále se o body utkal tým New Jersey Devils(V.Ludvík) a porazil Pittsburgh Penguins těsně 2:1.
V druhém kole už Pittsburgh na výhru dosáhl a zdolal Calgary 2:0, zlepšil si tak bilanci na 1-0-1. Překvapením byla porážka New Jersey Devils a to týmem Florida Panthers(J.Vocásek) 3:4 v prodloužení.
Třetí kolo sehrál Pittsburgh s Bostonem vyrovnaný zápas s dramatickým závěrem, B.Sláma dokázal po chybě kouče A. Čecha srovnat na 1:1 těsně před koncem zápasu. V prodloužení si ani jeden z koučů nevytvořil šanci, která by ohrozila bránu. Rozhodly až nájezdy Boston vyhrál 1:2sn.
Poslední zápas sehrál D.Mikuš CGY proti J. Vocáskovi FLA, i po velkém tlaku CGY skončil zápas výsledkem 2:4 pro Florida Panthers.
Nejlepšího hráče 1.kola vybojoval A.Čech.

ZÁPASY:
1.KOLO                              2.KOLO                           3.KOLO

  1. BOS 5:0 CGY              3. PIT 2:0 CGY               5. PIT 1:2sn BOS
  2. NJD 2:1 PIT                4. NJD 3:4pp FLA         6. CGY 2:4 FLA

TABULKA: